niedziela, 10 marca 2013

Pizzo-frytki - szybka przekąska

Jako, że w niedziele nikomu nic się nie chce, podam przepis na fajną przekąskę na wieczór. Jedyna trudna rzecz to ustawienie piekarnika na odpowiednią temperaturę i dopilnowanie czasu.

Składniki: 

  • frytki ("do piekarnika")
  • ser
  • wędlina (salami, szynka, cokolwiek...)
  • oregano
  • pomidor
Przygotowanie:

Frytki rozkładamy na blasze i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180stopni) na pięć minut krócej niż podane jest na opakowaniu (w moim przypadku na opakowaniu było 20min, więc frytki się piekły 15minut). Po tym czasie przekładamy frytki do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem, dodajemy pokrojoną wędlinę i ostrożnie mieszamy. Na samą górę kładziemy kilka pomidorów, posypujemy oregano i wsadzamy z powrotem do piekarnika na 5 - 7 min. Gotowe !













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz