Składniki:
- frytki ("do piekarnika")
- ser
- wędlina (salami, szynka, cokolwiek...)
- oregano
- pomidor
Przygotowanie:
Frytki rozkładamy na blasze i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180stopni) na pięć minut krócej niż podane jest na opakowaniu (w moim przypadku na opakowaniu było 20min, więc frytki się piekły 15minut). Po tym czasie przekładamy frytki do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem, dodajemy pokrojoną wędlinę i ostrożnie mieszamy. Na samą górę kładziemy kilka pomidorów, posypujemy oregano i wsadzamy z powrotem do piekarnika na 5 - 7 min. Gotowe !
Frytki rozkładamy na blasze i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180stopni) na pięć minut krócej niż podane jest na opakowaniu (w moim przypadku na opakowaniu było 20min, więc frytki się piekły 15minut). Po tym czasie przekładamy frytki do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem, dodajemy pokrojoną wędlinę i ostrożnie mieszamy. Na samą górę kładziemy kilka pomidorów, posypujemy oregano i wsadzamy z powrotem do piekarnika na 5 - 7 min. Gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz